Skip to main content

Wie zijn wij

Bours Groep Maastricht is in vijftig jaar tijd uitgegroeid tot een veelzijdig familiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in groenonderhoud, tuinaanleg, detachering, calamiteitenbestrijding en gladheidsbestrijding. Het bedrijf werkt voornamelijk voor bedrijven en de lokale overheid.
Of het nou gaat om de aanleg of het onderhoud van uw bedrijfsterrein, tuin of de openbare ruimte, met onze kennis, ervaring en machines zijn wij u graag van dienst.
Op het gebied van detachering verrichten onze gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers in eigen loondienst productie en logistieke werkzaamheden, voor korte of langere tijd. Ook voor groentechnische- of machinistenwerkzaamheden kunt u bij Bours Groep Maastricht terecht.
De geschiedenis van Bours Groep Maastricht gaat bijna vijftig jaar terug. Als telg uit een agrarisch gezin uit het Limburgse Itteren zat het ondernemen oprichter Pie Bours in het bloed. De jonge Bours begon een bedrijf in groen-, grondverzet en bestratingswerkzaamheden voor particulieren. Niet lang na de start volgden de eerste opdrachten vanuit het bedrijfsleven.
Zo ontstond het bedrijf Bours Agrarisch Industrieel Loonbedrijf (AIL), dat nog steeds onderdeel uitmaakt van de Bours Groep Maastricht en voornamelijk werkzaam is voor overheid en bedrijfsleven op het gebied van weg- waterbouw, infra- en groenwerkzaamheden.
Pie Bours zag al snel allerlei kansen bij bedrijven die activiteiten op het gebied van logistiek, distributie en verpakkingswerkzaamheden wilden uitbesteden. Hij richtte het bedrijf Bours Industriële Verpakkingen (IV) op.
Op het moment dat de opdrachtgevers deze werkzaamheden weer zelf wilden uitvoeren, maar hiervoor de kennis en ervaring niet meer in huis hadden, werden de werknemers van Bours IV gedetacheerd bij deze opdrachtgevers. Hiermee werden de huidige activiteiten van Bours IV, zijnde het detacheren van medewerkers voor onder andere logistieke-, productie- en verpakkings-werkzaamheden, met of zonder materieel, een feit.
Na het overlijden van oprichter Pie Bours in 2016, is het bedrijf voortgezet door de directie en bedrijfsleiding. De waarden ondernemerschap, loyaliteit (naar werknemers en opdrachtgevers), flexibiliteit, creativiteit (voor alles een oplossing) en kwaliteit die bij Pie zo hoog in het vaandel stonden, worden op dezelfde manier nageleefd. Mede hierdoor maken de opdrachtgevers van het eerste uur nog altijd gebruik van de diensten van Bours Groep Maastricht.